Idén negyedik alkalommal követeltek tért maguknak a graffiti kiválóságai. Ezúttal a Köztársaság téri építési terület palánkját pingálták össze az avantgárd alkotók. Azt mondják, van még jó néhány ütött-kopott tűzfal a belvárosban, amit nem ártana színesebbé tenni.

A graffiti művészei most legálisan bemutatkozhattak: a Köztársaság téren gyűlt össze 12 csapat a Write4Gold nemzetközi verseny keleteurópai döntőjére. A vetélkedőre öt országból érkeztek graffitisek, akiknek többek között 15 méter hosszú, 2 méter magas felületet kellett megfesteni adott témában. Az alkotók szerint nagy hiba, hogy idehaza összemosták a világszerte elismert művészeti ágat a várost csúfító falfirkászokkal.

– Az a célunk, hogy – hasonlóan a világ számos országához – Budapesten is mind nagyobb felületet kapjon az igényes graffiti. Nem titkoltan a városvezetők figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy rengeteg elhasznált tűzfalat tehetnénk színesebbé ezzel a megoldással – fogalmazott Jankovics Barnabás, a verseny szervezője. Mint elmondta, korábban iskolák tűzfalait szemelte ki, később esett a választás a Köztársaság tér mintegy 170 méteres palánkjára, a metróépítők együttműködésével. Jankovics továbbra sem tett le a belvárosi iskolák kopár falainak kiszínezéséről.

 

 

Tervei szerint hamarosan tárgyalásokat folytat az intézményvezetőkkel, hogy meggyőzze őket, a kopár, elhasználódott falfelületnél mégiscsak szebb látvány, ha színesre fújják. – Akadtak már érdeklődők, nem csak az iskolákból. A VII. kerület polgármestere egy közterületi akciónkhoz előzetesen támogatásáról biztosított bennünket, ám pillanatnyilag nincs kivel tárgyalnunk a kérdésben – tette hozzá.

(helyitema.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://korut.blog.hu/api/trackback/id/tr251201145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása